čtvrtek 7. dubna 2016

Wishlist #7


Opět jsem napsala další WishList. Achjo.. proč je tak nekonečný?! :/



Kázání ohně / Francesca Haig


Anotace: Snila ten nejnebezpečnější sen – sen o rovnosti.
Čtyři sta let po jaderném výbuchu se civilizace i příroda na Zemi výrazně proměnily v nový, primitivní svět. Přestože již Zemi neohrožuje vše pohlcující nukleární oheň a radioaktivní záření přestalo působit, z neznámých příčin se lidé začnou rodit jen jako dvojčata. První z páru – Alfa je vždy ve vynikající fyzické kondici, druhý – Omega se však narodí vždy s deformitou. I když mají Alfové i Omegové nerovné postavení a to vyvolává neustálé konflikty a boje, oba geny zároveň bezpodmínečně spojuje stigma – krutá skutečnost, před kterou nelze uniknout. Pokud jeden z dvojice zemře, umírá i ten druhý.
Cass je vzácný typ Omegy – je obdařena jasnovidectvím. Její bratr Zach má zase velkou moc v Radě Alfů. Cass se odváží snít nejnebezpečnější ze snů – sen o rovnosti mezi oběma skupinami. A právě kvůli tomu se dostane do hledáčku jak svého bratra, tak celé Rady i hnutí odporu Omegů.
*****
Kniha mě zaujala hlavně svou anotací. A tou obálkou! Hrozně se mi líbí. No .. nemám pravdu? :)

Hra věží / Daniel O´Malley

 

Anotace: Myfanwy Thomasová se probouzí uprostřed jakéhosi londýnského parku, obklopena mrtvými těly, které mají na rukou gumové rukavice, a nemá ani tušení, kdo je a co tady dělá. Jediným vodítkem je jí dopis, který drží v ruce. Pokud má odhalit svou identitu a zjistit, kdo jí usiluje o život, nezbývá jí než se řídit pokyny, které jí zanechalo její dřívější Já. Ty ji zavedou do Šachovnicové skupiny, supertajné britské agentury pro boj s nadpřirozenými hrozbami, v níž zastává vysoké postavení věže. Začíná hra o život, hra, během níž se Myfanwy setká s bytostí ve čtyřech různých tělech, se ženou, která prochází lidskými sny, i s děsivými Roubovači. To vše a mnohem víc můžete ve svižně a vtipně napsaném literárním debutu Daniela O'Malleye najít i vy.
*****
U knihy Hra věží ani nevím čím mě přesvědčila, abych si ji přidala na seznam knih, které si nutně musím přečíst. Je to anotací? Nebo nádhernou obálkou, která se mi moc zalíbila? Také jsem četla na tuto knihu hodně kladných recenzí. Myslím si, že bych ji někdy časem mohla dát šanci a zjistit, jestli je vážně tak dobrá jak vypadá.



Nadpozemská / Cynthia Hand


Anotace: Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?

Nadpozemská je příběhem nejen o andělích, ale zejména o lásce, přátelství, osudu a volbách, které někdy musíme učinit, aniž bychom chtěli.
*****
Miluji knihy na téma andělé, démoni... prostě nadpřirozené postavy jsou moji láskou. Proto si myslím, že Nadpozemská by neměla chybět v mé knihovničce. Uvidíme jestli se tak stane. :D

Dopisy na konec světa / Ava Dellaira


Anotace: Vše začíná úkolem z anglické literatury: Napište dopis mrtvému člověku. Laurel si vybere Kurta Cobaina, kvůli své sestře, která ho zbožňovala. Zemřel mladý, stejně jako May. Brzy má Laurel notebook plný dopisů mrtvým lidem jako jsou Janis Joplin, Heath Ledger, Amelia Earhart nebo Amy Winehouse, které nikdy neplánuje odevzadat učitelce. Píše o nástupu na střední školu, začátcích nových přátelství, žití se svojí rodinou, první lásce a o tom nejdůležitějším - zkoušení truchlit po May. Ale jak lze truchlit pro někoho, koho jste neopustili? Až když Laurel začne chápat svoji sestru takovou jaká byla - půvabná, úžasná a trochu divná - může začít objevovat svoji vlastní cestu. Hlasem který je lyrický a pravdivý stejně jako oblíbené skladby, Ava Dellaira píše o cestě životem jedné dívky skrz výzvy a vtíravé a srdcervoucí krásy.
*****
Kniha podle mě by nemusela být špatná, i když na ni není moc kladných recenzí, ale každý má jiný styl a každému se líbí něco jiného. Snad se k ní dostanu, protože bych jí chtěla zkusit a udělat si na ni názor.


Četli jste některou ze zmiňovaných knih a jak se vím líbily?
Nebo je máte v plánu číst? :)

8 komentářů:

  1. Kázání a Dopisy mám ve svém čtenářském plánu taky, akorát nevím, jak to všechno časově zvládnout :)

    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak tak. Tolik knih a málo času. :( Doufám, že se k nim co nejdřív dostaneš. :)

      Vymazat
  2. Tentokrát kupodivu všechny knížky znám, i když ani jednu jsem zatím nečetla. Do budoucna bych se ale ráda dostala ke Hře věží a Kázání ohně :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  3. Hru věží jsem koupila kamarádce k narozeninám a moc se jí to líbilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až se k ní dostanu, tak snad se mi taky bude líbit. :)

      Vymazat
  4. Hru věží som čítala a rozhodne odporúčam, páčila sa mi a verím, že sa budete aj tebe :-) Zvyšné knihy som nečítala, ale je to pútavý whislist :-)

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda za každý komentář :)