středa 28. října 2015

Pád / Lauren Kate

Série: Andělé (1.)
Originální název: Fallen
Žánr:  Sci-fi a fantasy - Romány
Rok vydání: 2011, 1. vydání originálu: 2009
Počet stran: 320
Nakladatelství: Knižní klub

Anotace: Některým andělům je souzen Pád.
Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.

*****

 Luce už od dětství vídala temné stíny. Postupem času se objevovali častěji. Drzejší a silnější. Po té co se stalo s jejím klukem, nastoupila do školy Meče & kříže. Jednou za týden zavolat rodičům nebo své kamarádce se jí zdálo nesmyslné.
Daniel ,krásný a blonďatý kluk, Luce obvinil, že ho sleduje. Ale brzo pravda vyšla najevo. Luce netušila co se děje. Nechtěla nikomu věřit, protože jí říkali úplné nesmysli, jenž vůbec netušila, že existují.
Cam ,hnědovlasý kluk se smaragdovýma očima, chtěl Luce jen pro sebe, ale Lucino srdce patřilo jejímu Danielovi. Což Cam nechtěl dopustit.

Můj názor: Knihy s tématem Andělé, démoni atd..  se mi velmi líbí. To znamená, že Pád se mi zalíbil nejen svou krásnou obálkou, ale i svým tématem. Daniel mi byl víc sympatický, ale někdy i nepochopitelný, co vlastně od Luce chce.
Začátek knihy mě moc nebavil. Většinou do sté stránky jsou děje nudné a nezajímavé. Teprve na konci jsem byla uchvácena, co jsou všichni zač a co se děje. Kniha rozhodně stála a stojí za přečtění.



8 komentářů:

  1. Máš pravdu, zezačátku nebyl Pád moc čtivý, ale věř, že pokračování rozhodně stojí za to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně mám v plánu si přečíst další díly :)

      Vymazat
  2. Chystám se na něj, četla jsem před rokem prolog a moc se mi líbil. :) Už bych se k tomu mohla dostat, mám celou sérii. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze :) Ze začátku mi Pád taky nepřišel moc čtivý, ale pak se to naštěstí trochu rozjelo :) Další díly jsem ještě nečetla, ale určitě se do nich někdy pustím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Postupně sem je přečetla všechny (co byly venku v tej době), ale nějakou hlubší stopu ve mne nezanechaly. Odpočinkový čtení dobrý :) Jinak recenze super :)

    www.andysbookworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se první díl líbil. Máš pravdu, je to taková oddychová fantasy. :) Děkuji :)

      Vymazat

Jsem ráda za každý komentář :)