pondělí 30. listopadu 2015

Vánoční WishList | Milý ježíšku...

Už je nejvyšší čas napsat Ježíškovi dopis. Tak jsem se rozhodla, že dnešní článek bude Vánoční WishList. Sice už tuším co dostanu za knížky, stejně jich napíšu o trochu více, aby nebyl článek moc krátký.
Tak a vrhnem se na to.





Rudá jako rubín /Kerstin Gier
Anotace: Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.
Modrá jako safír / Kerstin Gier
Anotace: Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (a ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!



Zelená jako smaragd / Kerstin Gier
Anotace: Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… (pozn. Xemerius se velmi obává, že nikoliv.)







Jak můžeme vyčíst z anotacích, rozhodně se bude jednat o cestování čase a na to se opravdu těším. Poslední (i první) co jsem četla na toto téma byl Doctor WHO : Závoj smutku a moc se mi líbil. Tak uvidíme jak se mi zalíbí tato série.
Knihy se mi nezalíbily jen díky anotaci, ale i krásnými obálkami.

*****

Pod nekonečnou oblohou / Veronica Rossi
Anotace: První díl futuristické postapokalyptické trilogie na pomezí fantasy, romance a dobrodružného příběhu. Hlavní hrdinové, Aria a Perry, pocházejí ze dvou radikálně odlišných společenských vrstev a vlastně by se neměli nikdy setkat, natož navázat vztah. Aria patří mezi obyvatele uzavřeného, vysoce technicky rozvinutého a izolovaného města, Perry zase do nebezpečného přírodního světa. Když Ariu vykáží z města za zločin, který nespáchala, domnívá se, že ji čeká okamžitá smrt – ve volné přírodě nemá šanci přežít. „Divoch“ Perry je pro ni jedinou šancí, jak se zachránit. Zakázaná láska a rozpolcená civilizace vzbuzuje mnoho filozofických, morálních a etických dilemat zrcadlících se v neobyčejném vztahu dvou hlavních hrdinů.

Ke knize Pod nekonečnou oblohou nemám co dodat. Jako u všech ostatních mě zaujala anotace a obálka.

*****

Nástroje smrti : Město ze skla / Cassandra Clare 
Anotace: Clary postupně odhaluje další střípky z minulosti své rodiny a nalézá přitom spojence v tajemném lovci stínů Sebastiánovi. Valentýn sbírá veškeré své síly, aby jednou provždy zničil všechny lovce stínů, a jediná šance, jak ho porazit, spočívá ve spolupráci s odvěkými nepřáteli. Ve třetím díle série musí Clary získat vládu nad svými nově objevenými schopnostmi, aby zachránila Skleněné město, ale je to vůbec v jejích silách?






Bylo by ideální v sérii pokračovat. Mám totiž v plánu Pekelné stroje, ale řekla jsem si, že musím nejdřív přečíst Nástroje smrti. Proto bych byla moc ráda kdybych ji nalezla pod stromečkem.

*****

Čtyřka - Divergentní povídky / Veronica Roth
Anotace: Dva roky předtím, než Beatrice Priorová podstoupila Obřad volby, to samé učinil i Tobias. Po svém překvapivém rozhodnutí se ocitá mezi Neohroženými – zde konečně může zapomenout na svého tyranského otce, přestat být tím ustrašeným klukem schovávajícím se v koutě a žít šťastný život, nebo si to alespoň myslí. Už jako Čtyřka přichází na to, že ani nová frakce není bez problémů – nejen že pro získání postavení jsou Neohrožení ochotni jít přes mrtvoly, ale zároveň skrývají tajemství, které by mohlo rozvrátit celý systém frakcí. O dva roky později Čtyřka cítí, že by měl něco udělat, ale stále netuší co. Teprve dívka, která jako první nováček skáče ze střechy do záchranné sítě, může vše změnit. S ní dokáže napravit celý svět. S ní by Čtyřka opět mohl být Tobiasem.

Většina lidí říká, že Čtyřka je úplně zbytečná, ale stejně bych jí chtěla dát šanci a zkusit si ji přečíst. Zajímá mě, co se odehrávalo předtím, než Tris přišla k Neohroženým. Ale jak jsem už řekla, skoro každý tvrdí, že je naprosto zbytečná. 

*****

To by bylo asi vše. Vím, je to malý WishList, ale jak už psala na začátku, už přibližně tuší co najdu pod stromečkem. :)


A co si přejete k Vánocům za knížky vy ? :)




4 komentáře:

  1. Pěkně dlouhý seznam :) Ten můj je taky pěkně dlouhý :) Čtyřku si přeji taky :) Tak ti přeju štědrého Ježíška :)

    OdpovědětVymazat
  2. četla všechno - drahokamy super , nástroje smrti skvělé , čtyřka jo , pod nekonečnou oblohou není špatná , ale ani moc dobrá - četla jsem celou triologii - na jedno přečtení , ale neodrazuji

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda za každý komentář :)