úterý 26. ledna 2016

Modrá jako safír / Kerstin Gier

Série: Drahokamy (2.)
Originální název: Saphirblau - Liebe geht durch alle Zeiten
Žánr: Pro děti a mládež - Sci-fi a fantasy
Rok vydání: 2012, 1. vydání originálu: 2009
Počet stran: 352
Nakladatelství: Albatros Media - CooBoo
Anotace: Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!

*****




Zamilovaný příběh Gideona a Gwendolyn pokračuje v plném proudu!

zdroj
Gwendolyn se opět vydává napříč časem se svým spolucestovatelem Gideonem. Většinu času je strážci posílají elapsovat do místnosti mezi katakomby. Ale děj se neodehrává jenom v temném pokoji, kde má Gwendolyn dělat své domácí úkoly. Její nejhlavnější úkol se odehraje v minulosti na soaré. Největší problém je, že neví jak se chovat ve společnosti v osmnáctém století. Proto ji musí pomáhat její "milovaná" sestřenka Charlotte a nepříjemný učitel, kterému začala říkat napuchlý pysk. Jakmile nastal čas na plánované dobrodružství, odcestovala (s jejím doprovodem Gideonem)  na soaré, kde se měla setkat také s hrabětem Saint Germainem. Zjistila, že její učení na významný den bylo téměř zbytečné. Dívky se totiž usmívaly, i když jim byly vidět zuby, což jí učitel přímo zakázal.

*****
Jeho křídla rudá jako rubín jsou,
Havran nezná sílu ani cenu svou.
Slyší mezi světy mrtvé zpívat,     
vzlétne, kruh se začne uzavírat.  
*****
(Z tajných zápisků hraběte Saint Germaina) 

Jako první novou postavu musím zmínit nového Gwendolyninýho kamaráda, kterého vidí jenom ona. Démon Xemerius. Když jsem ho tu zmínila, tak rozhodně nepůjde o nepodstatnou postavu, jenž se tam objevila jenom letmo. Xemerius je úžasný pomocník, který může procházet zdmi. Gwenny ho občas využívá k sledování lidí, když zrovna má na práci něco jiného. Malý démon neustále prosí Gwen, aby mu koupila kočku, což už bývá hodně otravný.
Gwen. Já ji mám jako hlavní hrdinku strašně ráda. To se mi už dlouho nestalo, aby mi nějaká hlavní postava byla tak blízká. Mezi Gideonem a Gwendolyn to jenom jiskřilo, ale ne dlouho. Její pocity ke Gideonovi často stály za nic. Nebylo to o tom, že by byla náladová kráva (jak jednou zmínila v prvním díle), ale příčinnou byla Gideonova neupřímnost. Samozřejmě Gwen taky nebyla žádný andílek.

„Hahaha,“ já na to. „To má být vtip?“ 
Gideon se zády opřel o dveře. „Gwendolyn, přede mnou si můžeš tuhle hru na nevinnou ušetřit.“ 
Jeho chladný pohled jsem sotva dovedla snést. Zelená jeho očí, kterou jsem jinak měla ráda, měla teď barvu pudinku. Toho odporného ze školní jídelny, nutno zdůraznit. „Proč jsi na mě tak... zlej?“ Žárovka znova zamrkala. Nejspíš jí scházely moje písničky od ABBY. „Nemáš s sebou žárovku?“  
(str. 226) 

Celkové hodnocení: Kniha se mi zdála ještě lepší než ta první! Je neuvěřitelné, že autorka píše tak čtivě a hlavně ví, jak zasáhnout vaše city, když prožíváte její příběh naplno! Kniha není pouze o citech, ale rozhodně se u ní pobavíte. Šílené nápady Gwendolyn jsou neuvěřitelně bláznivé!





8 komentářů:

  1. Knížku jsem taky četla a moc se mi líbila :) (můžeš si u mě na blogu přečíst recenzi :D ) . Xemeriuse nemám vůbec ráda, přijde mi to jako nápad postavy do knížky pro malé děti :).
    Super recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se podívám. :) S Xemeriusem máš pravdu, ale stejně ho mám ráda. :)
      Jinak moc děkuji. :)

      Vymazat
  2. Moc pěkná recenze :)
    O knížce jsem uvažovala, ale ještě jsem se k ní nedostala :/ :D
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji. :) Rozhodně si na ni udělej čas. Stojí za to. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Líbila se mi celá série. Nemohla jsem se od ní skoro odtrhnout. Četla jsem ji v mobilu i za chůze :)

    OdpovědětVymazat
  5. O knize jsem slyšela a z tvého hodnocení bych řekla, že stojí za to, si ji přečíst :) Píšu si na seznam :)

    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda za každý komentář :)