neděle 21. února 2016

Wishlist #6


Po dlouhatánské době jsem tu s dalším Wishlistem! :)



Nejtemnější síly 1 - Přivolávání / Kelley Amstrong

Anotace: Chloe vidí mrtvé lidi. Ano, jako ve filmech. Problém je, že vidět duchy v reálném životě znamená jednosměrnou jízdenku na psychiatrii. Ovšem nic není tak, jak se na první pohled zdá…
Jmenuji se Chloe Saundersová a můj život už nikdy nebude stejný jako dřív.
Ve svých patnácti letech jsem vůbec netoužila být jiná než ostatní. Chtěla jsem chodit do školy, mít kamarády, bavit se. A taky jsem chtěla, aby si mě trochu víc všímali kluci. Už ani nevím, jaké je to být obyčejná holka. Všechno nabralo zcela jiný směr toho dne, kdy jsem ve škole poprvé spatřila ducha. Vyděsil mě tak, že nikdo nezapochyboval o tom, že jsem se naprosto pomátla. Teď už ve škole všichni vědí, kdo jsem. Jen z jiných důvodů, než bych si přála.
Ve filmech nejsou duchové nic neobvyklého. Když se však v reálném životě snažíte lidem vysvětlit, že vidíte duchy zemřelých lidí, automaticky získáte poukaz na pobyt v léčebně pro duševně choré. A tak jsem se ocitla zavřená v Lylově domově, což je „speciální zařízení“ pro narušenou mládež. Chtěla jsem se co nejdříve uzdravit a vypadnout odsud. Brzy jsem ale pochopila, že je to jiný domov, než se na první pohled zdá. Dějí se tady podivné věci a ani mí noví spolubydlící nejsou choré bytosti. Mají zkrátka poněkud zvláštní schopnosti. Nevím, komu mohu důvěřovat. Musím přijít na to, jaká nebezpečná tajemství skrývá Lylův domov... , a to dříve než povstanou jeho kostlivci a začnou mě pronásledovat.

*****
Série Nejtemnější síly mě lákají už opravdu dlouho. Dokonce je mám i na začátku svého seznamu přání. Ale až teprve teď jsem se rozhodla ji dát do článku.

Jackaby / William Ritter

Anotace: Příběh detektiva, který se specializuje na paranormální jevy, překypující troufalým vtipem a notnou dávkou hrůzy ve stylu Doktora Who a Sherlocka Holmese.
Abigail Rooková právě přicestovala do Nového Fiddlehamu v Nové Anglii. Píše se rok 1892 a ona nutné potřebuje najít práci. Potkává R. F. Jackabyho, detektiva objasňujícího neobjasnitelné, jehož bystré oko si všímá všeho neobvyklého — což zahrnuje i pozorování nadpřirozených bytostí. Abigail má zase jiný dar, dokáže si všímat obyčejných, ale podstatných detailů, takže se na místo Jackabyho asistentky výborné hodí. Hned během svého prvního dne v novém zaměstnání se Abigail ocitne uprostřed napínavého případu: ve městě řádí sériový vrah. Policie je přesvědčená, že se jedná o běžného kriminálníka, ale Jackaby si je jistý, že je to nelidská stvůra, jejíž existenci policie — s výjimkou mladého pohledného detektiva Charlieho Canea — vytrvale popírá.

*****
Kdo by si ji nechtěl přečíst?! Doctor Who + Sherlock Homes = to nemusí být špatná kniha!



Slza / Lauren Kate

Anotace: Nikdy nesmíš plakat...
Sedmnáctiletá Eureka od své milované matky ví, že její slzy mají sílu obnovit dávno ztracený kontinent Atlantidu. Nesmí nikdy uronit ani slzu! Při podivné nehodě její matka nečekaně umírá a Eureka pomalu ztrácí chuť do života. Potkává Andera, chlapce jehož oči jsou tyrkysové jako hlubiny oceánu, a který jí varuje před hrozícím smrtelným nebezpečím. Následně Eureka odhaluje starověký a děsivý příběh nešťastné dívky...
Strhující milostná epická sága plná ničivých tajemství a temné magie... ve světě, kde vlny potopy mohou každou chvíli spláchnout všechno, co je nám drahé. První díl nové série od autorky Andělů.

*****
Od Lauren Kate jsem četla knihu Pád a moc se mi líbila. Proč bych nemohla zkusit i jinou její sérii? :)

Dračí oči - Čarodějka / Kristina Hlaváčková 

Anotace: Učit se tančit, vyšívat a jak být hezká? To není nic pro princeznu Elenu. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem změní malé princezně život. Musí opustit svůj domov a odjet k elfům do kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat a hlavně skrývat magii, která jí koluje v žilách. Nejde však o žádnou prestižní školu pro mladé dámy... Dokáže Elena čelit všem změnám a nástrahám osudu, které na ni čekají? S pomocí mladého draka Charlika a svérázného přítele Michaela na to nebude sama. Bude to však stačit? Nepůjde totiž jen o ni, ale o budoucnost celého světa!

*****
Knihu bych si chtěla přečíst nejen kvůli tomu, že ji napsala česká autorka, ale také díky námětu a jak se s tím autorka poprala.



Jiskra v popelu / Sabaa Tahir

Anotace: Své tělo a krev zaslibte Impériu. Srdce si však ponechejte 
Sirotek bojující za svou rodinu. Voják bojující za svobodu. Jiskra v popelu je epická fantasy odehrávající se v brutálním světě podobném Římské říši. Laia je dívka z lidu Učenců, který žije pod tvrdou nadvládou Válečnického impéria. Když je její bratr zatčen za velezradu, nabídnou jí učenečtí povstalci bojující proti Impériu dohodu: pokud se nechá prodat jako otrokyně na imperiální vojenskou akademii a bude pro ně špehovat, zachrání jejího bratra před popravou.
Elias, nejlepší voják na akademii, je znechucený pronásledováním a zabíjením Učenců a rozhodne se dezertovat. Než však stačí utéct, dostane příkaz zúčastnit se Zkoušek, nemilosrdné soutěže, z níž má vzejít nový válečnický císař. Prohrát znamená okamžitou smrt, zvítězit znamená ztratit vlastní duši.
Když se Laiiny a Eliasovy cesty na akademii zkříží, oba zjistí, že jejich osudy jsou propojené víc, než by si vůbec dokázali představit, a že jejich rozhodnutí může změnit budoucnost celého Impéria.

*****
Jiskra v popelu mě hodně láká,hlavně díky její zajímavé anotace. 

A co vy?

Máte některou knihu také ve svém wishlistu? :)

8 komentářů:

  1. Samé pěkné kousky a některé mám i na svém nekonečném wishlistu :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné kousky :D Na Přivolávání si brousím zuby také. Jackabyho mám doma, Slzu i Dračí oči jsem četla a obě knihy byly poněkud zklamání (i když Slza mnohem větší) a Jiskru v popelu plánuji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nerada slyším. :/
      Jiskru v popelu šíleně chci. Prostě ten námět mě dostal, i když se to trochu podobá jiným knížkám. No.. uvidíme. :)

      Vymazat
  3. Já bych si chtěla přečíst Jackabyho, už dlouho dobu mám na něj zálusk a taky bych se jednou ráda z toho, co zmiňuješ, dostala k Slze od Lauren Kate :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  4. Jackaby je skvělá kniha, určitě doporučuji! :) Jiskru v popelu s plánuji brzy koupit. Ta kniha mě zaujala díky jednomu zahraničnímu booktuberovi a to čekání než u nás vyjde mě zabíjelo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Jiskru jsem se taky moc těšila. :) Snad nezklame.. ale to snad nehrozí. :)
      A Jackabyho bych si ráda přečetla. :)

      Vymazat

Jsem ráda za každý komentář :)