neděle 14. února 2016

Zelená jako smaragd / Kerstin Gier

Série: Drahokamy (3.)
Originální název: Smaragdgrün - Liebe geht durch alle Zeiten
ŽánrPro děti a mládež - Sci-fi a fantasy
Rok vydání: 2013, 1. vydání originálu: 2010
Počet stran: 410
Nakladatelství: Albatros Media - CooBoo
Anotace: Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… 
(pozn. Xemerius se velmi obává, že nikoliv.) 




Časocestovací série je u konce! 

Gwendolyn, jakožto pravá cestovatelka časem, je zklamaná, jak se k ní Gideon zachoval. Musí se přesto přenést, protože ji čeká důležitý výlet do minulosti. Na plese se má samozřejmě setkat s hrabětem Sant Germainem, který touží po ukončení kruhu dvanácti.
Gideon se náhodou potká s Paulem. Paul mu předá tajné spisy, ve kterých se píše tajemství, jež Sant Germain před všemi uschoval, aby nikdo nemohl překazit jeho plány.
Nejenom, že by cestovali do minulosti, ale i Gwendolynina spolužačka pořádá párty, které má být (jako obvykle) nudná. Ono se to, ale vymkne kontrole. Někdo totiž na večírek propašoval alkohol. Charlotte je naprosto opilá a všem vykládá jak Gwen a Gideon jsou cestovatelé časem. Ach jo Charlotte... co si to zase vyvedla?


Gwen. Naprosto sympatická osůbka! Je prostě úžasná. Rozhodně patří mezi mé oblíbené hlavní hrdinky, protože každá by se rozhodně zachovala jako ona. Gideon. V něm se z části nevyznáte. Někdy jsem si fakt nebyla jistá jak to s Gwen myslí vážně. Před čím (nebo před kým) ji chtěl ochraňovat. Před sebou ? Nejspíš ano. Leslie. Jak jsem zmiňovala i v předešlých recenzí na tuto sérii. Mám Leslie neskutečně ráda. Byla Gwen oporou. Prostě dobrá kamarádka, na kterou se dá spolehnout.

„Opravdu nechci být nezdvořilý, ale jistě chápete, že naše časové možnosti jsou velmi omezené,“ skočil ji Gideon do řeči a táhl mě dál po schodech nahoru, kde jsme já i moje šaty odkapávaly na drahý koberec. „Vím, že u vás Lucy a Paul momentálně bydlí, tak je prosím zavolejte. Slibuju, že se tentokrát budu chovat slušně.“ 
(str. 357)

Celkové hodnocení: Kniha vás rozhodně překvapí. Nebudete vědět dopředu co Gwendolyn, Gideon a ostatní plánují na hraběte Germaina. Chvíli se cítíte, že to dobře dopadne. Ale jedním okamžikem se může všechno změnit. Celou sérii vám rozhodně doporučuji. Musím říct, že autorka si s tímto příběhem pěkně vyhrála. :)

Obálka: K ní nemám ani co dodat. Podle mě je krásná, jako její předchozí díly.


A jak se vám líbil závěrečný díl této série? 
Máte v plánu si sérii přečíst?
Rozhodně neváhejte!

6 komentářů:

  1. Musíš mi rozhodně pujčit všechny tři knížky :)
    Jinak pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle série taky patří mezi mé nejoblíbenější :) A nejraději mám Xemeriuse :D Skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat
  3. :) Super recenze! :) Už se těším, až si celou sérii vypůjčím v knihovně :)

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda za každý komentář :)